Normaali versio

Mansikka-raparperihilloketta ja jäätelöä

Mansikka, raparperi, hillo, jälkiruoka
Tämä ohje onnistuu myös talvisin pakastetuista raparpereista ja mansikoista.

8 annosta

600 g raparperia
2 dl vettä
2 dl valkoviiniä
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
0,75 l mansikoita
1 l vaniljajäätelöä

Huuhtele ja kuori raparperi ja paloittele neljän sentin mittaisiksi paloiksi. Kiehauta vesi, viini ja sokeri. Halutessasi voit korvata viinin vedellä (2 dl) ja sitruunamehulla (2 tl).

Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa halki ja rapsuta sisältä siemeniä liemeen. Laita myös tanko liemeen ja lisää raparperi.

Keitä hiljalleen 5 - 10 minuuttia. Vältä sekoittamista. Jäähdytä hilloke ja viipaloi joukkoon tuoreet, huuhdellut mansikat. Poista vaniljatanko. Tarjoa mansikka-raparperihilloketta hiukan pehmenneen jäätelön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Jäädykkeet ja hyydykkeet, Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen