Mansikka-valkosuklaakakku Elinan tapaan

Ruokavisa, loppukilpailu, Aurinkolahden peruskoulu, kuva Jussi Ulkuniemi
Resepti on Aurinkolahden peruskoulun menusta Ruokavisan loppukilpailusta 2013. Resepti valittiin loppukilpailun parhaaksi annokseksi.

Pohja:

100 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:

3 liivatelehteä
100  g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 dl creme fraichea
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl kiehuvaa vettä

Kuorrutus:

2 liivatelehteä
4 dl  mansikoita
1 rkl  sokeria
2 rkl vettä

  1. Ota esiin halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka.
  2. Murskaa keksit pieniksi käyttämällä esim. kaulinta (keksit muovipussiin ja kaulimella muruiksi).
  3. Laita keksimurut kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu voi.
  4. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle.
  5. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Sulata valkosuklaa pinnoitetussa kattilassa pienellä teholla. Varo, suklaa palaa helposti pohjaan.
  7. Vatkaa kerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Sekoita kulhossa creme fraiche, sokerit ja sitruunamehu. Lisää joukkoon vielä sulatettu suklaa ja sekoita varovasti tasaiseksi.
  9. Kuumenna vesi kiehuvaksi (mikro).
  10. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen.
  11. Kaada liivateneste jugurtti - valkosuklaaseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  12. Lisää edelliseen seokseen vielä kermavaahto varovasti sekoittaen.
  13. Kaada seos vuokaan ja laita kakku hyytymään jääkaappiin  (nyt kun on kiire, pakastimeen).
  14. Soseuta mansikat (sauvasekoitin) ja mausta sokerilla.
  15. Tee liivateseos ja kaada mansikkasoseen joukkoon.
  16. Kaada mansikkasose hyytyneet kakun päälle.
  17. Koristelu:  leikkaa jälkiruokalautaselle pala kakusta  ja muutama mansikka lautaselle koristeeksi.

Resepti: Aurinkolahden peruskoulun loppukilpailujoukkue, Ruokavisa 2013.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Jäädykkeet ja hyydykkeet, Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton