Mansikkahillo

2 l (1 kg ) mansikoita
0,5 dl vettä
0,5 kg hillosokeria

Kaada peratut mansikat kattilaan. Lisää tilkka vettä. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua höyryä. Lisää hillosokeria vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä. Keitä hilloa 10 minuuttia silloin tällöin varovasti sekoittaen.

Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat nouse pintaa. Kuori vaahto tarvittaessa.

Annostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä. Mansikkahillo hyytyy käyttökelpoiseksi noin vuorokaudessa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton