Normaali versio

Mansikkainen vuohenjuustosalaatti

mansikka, vuohenjuusto, mansikkavuohenjuustosalaatti, salaatti
Mansikka tuo raikkautta voimakkaan makuiseen vuohenjuustoon.

2 - 3 erilaista salaattia
tuoretta basilikaa
1 l mansikoita
n. 4 dl paloiteltua kypsää broileria
4 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
n. 100 g leikattavaa vuohenjuustoa
rouhittua mustapippuria
3 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
suolaa

Revi erilaisia salaatteja annoslautasille.Silppua sekaan basilikaa ja lisää kuutioitu broileri. Perkaa mansikat ja viipaloi muutamia jokaiselle salaattilautaselle.

Paahda paahtoleivät, hiero niihin valkosipulia ja viipaloi päälle muutama mansikka. Leikkaa vuohenjuustosta noin 1,5 cm:n paksuinen viipale jokaiselle leivälle ja ripottele pinnalle pippuria. Laita leivät uunipellille.

Survo loput mansikat ja mausta mansikkasose balsamicolla sekä ripauksella suolaa. Pirskota kastiketta salaattilautasille. Kuumenna paahtoleivät uunissa juuri ennen tarjoilua grillivastuksen alla vain sen verran, että juusto saa väriä ja pehmenee hiukan. Nosta leivät salaattien päälle ja lusikoi päälle mansikkakastiketta. Tarjoa vuohenjuustosalaatti heti.

Vinkki. Jos uunissasi ei ole grillivastusta, laita mansikanviipaleilla päällystetyt leivät salaattien päälle. Paista juustoviipaleet nopeasti pannulla ja siirrä leiville.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Munaton