Mansikkarisotto

mansikkarisotto, mansikka, välipala, risotto

3 dl risottoriisiä
1 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
1 dl makeaa siideriä tai valkoviiniä
2 dl vaahdotettua kermaa
puolikkaan sitruunan mehu
sokeria maun mukaan
ripaus suolaa

Lisäksi
0,5 l mansikoita

Kuullota riisi nopeasti kattilassa pienessä öljytilkassa. Lisää kiehuva vesi riisin sekaan parissa kolmessa erässä sekoittaen ja keitä kohtalaisella lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää joukkoon siideri tai valkoviini ja sitruunamehu. Keitä edelleen, kunnes risotto on juoksevan kermamaista ja riisi al dente eli tuntuu hampaissa.

Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto riisiin. Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa. Lisää mansikkarisottoon peratut, puolitetut mansikat kevyesti nostellen ja tarjoa heti esimerkiksi välipalana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat, Välipalat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjavälipalat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen