Normaali versio

Marengit

noin 25 kappaletta

4 valkuaista
2 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua tai
0,5 dl manteli- tai pähkinärouhetta tai
0,5 dl kaakao-sokeriseosta

Erota keltuaiset tarkasti valkuaisista. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jäykkää ja pysyy alassuin käännetyn kulhon pohjalla.

Nosta marenkiseoksesta kahdella lusikalla leivinpaperille nokareita tai pursota pursottimella. Kypsennä marengit uunissa 100 asteessa ensin tunti ja 50 asteessa kaksi tuntia tai kuivata marengit uunissa 50 asteessa noin seitsemän tunnin ajan.

Vinkki: Kun teet pursotettavia kuvioita marengista, vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteessa eli kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä. Tällöin vaahdosta tulee kiiltävää ja sitkeämpää.

Vinkki: Munanvalkuainen vaahtoutuu nopeammin, kun seoksen pH laskee. Lisäämällä valkuaiseen tilkka happoa esim. etikkaa tai sitruunamehua, saadaan nopeammin ja kestävämpää vaahtoa

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset, Pikkuleivät
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton