Marenkiherkku mansikoilla

mansikka, marenki, jälkiruoka
Juhlavan jälkiruuan voi valmistaa myös luomuna!

Tähdellä (*) merkittyjä ainesosia on saatavilla luomuna.

250 g mansikoita*

Marenki
3 valkuaista*
2 1/2 dl sokeria*

Vaniljakastike
2 dl maitoa*
2 dl kermaa*
2-3 rkl sokeria*
2 keltuaista*
1 vaniljatanko*
(1 tl sitruunankuorta*)

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi, paksuksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kallistat kulhoa ja vaahto pysyy paikallaan. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota haluamallasi terällä pieniä kekoja leivinpaperin päälle uunipellille.Paista 100 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Jäähdytä.

Valmista kiisseli. Mittaa muut kastikeainekset paitsi sitruunankuori kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus sekaan. Kuumenna hiljakseen sekoitellen, kunnes kastike on saennut paksuhkoksi. Mausta lopuksi halutessasi hienoksi raastetulla sitruunankuorella. Jäähdytä.

Sekoita marengit ja vaniljakastike sekä melkein sulaneet mansikat annoskulhoihin juuri ennen tarjoilua.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen