noin 600 g varhaisperunoita
Marinadiin
1 rkl sitruunamehua
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 rkl punaviinietikkaa
5 rkl kylmäpuristettua öljyä
suolaa
mustapippuria
2 rkl kapriksia
Piparjuurikastikkeeseen
2 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
1 - 2 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
suolaa
pippuria
ripaus sokeria
Lisäksi
noin 400 g savustettua lahnaa, siikaa, lohta, kirjolohta tai esim. ruijanpallasta
tuoretta tilliä
Keitä puhtaat varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Voit puolittaa kookkaimmat.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi lämpimiin, vastakeitettyihin perunoihin. Jätä perunat maustumaan huoneenlämpöön muun valmistelun ajaksi.
Mausta ranskankerma sitruunamehulla ja piparjuuriraasteella sekä suolalla, pippurilla ja sokeriripauksella.
Tarjoa marinoidut varhaisperunat haaleina, savukala ja piparjuurikastike erikseen tai asettele ainekset isolle tarjoiluvadille.
Ohje: Kotimaiset kasvikset ry
Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.