Marinoidut varhaisperunat, savukalaa ja piparjuurikastiketta

Piparjuuri, savukala, varhaisperunat, Marinointi
Piparjuuri maustaa hyvin niin perunoita kuin savukalaa.

noin 600 g varhaisperunoita

Marinadiin
1 rkl sitruunamehua
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 rkl punaviinietikkaa
5 rkl kylmäpuristettua öljyä
suolaa
mustapippuria
2 rkl kapriksia

Piparjuurikastikkeeseen
2 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
1 - 2 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
suolaa
pippuria
ripaus sokeria

Lisäksi
noin 400 g savustettua lahnaa, siikaa, lohta, kirjolohta tai esim. ruijanpallasta
tuoretta tilliä

Keitä puhtaat varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Voit puolittaa kookkaimmat.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi lämpimiin, vastakeitettyihin perunoihin. Jätä perunat maustumaan huoneenlämpöön muun valmistelun ajaksi.

Mausta ranskankerma sitruunamehulla ja piparjuuriraasteella sekä suolalla, pippurilla ja sokeriripauksella.

Tarjoa marinoidut varhaisperunat haaleina, savukala ja piparjuurikastike erikseen tai asettele ainekset isolle tarjoiluvadille.

Ohje: Kotimaiset kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton