Marinoitu juusto-juuressalaatti

Kastikkeeseen
1 dl rypsiöljyä
0,5 dl omenaviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa

Salaattiin
300 g edam- tai emmental- tai vastaavaa juustoa
2 palsternakkaa
1 pieni juuriselleri
tilkka öljyä
1 iso omena
1 ruukku rucolaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria maun mukaan

Koristeluun
paahdettuja pistaasipähkinöitä

Sekoita kastikeainekset kulhon pohjalle. Paloittele juusto ja kääntele kastikkeen joukkoon. Peitä kulho ja anna juuston maustua jääkaapissa.

Kuori ja leikkaa juurekset ja omena kuutioiksi. Pane juureskuutiot uunivuokaan öljytilkan kanssa ja sekoita hyvin. Paahda juureskuutioita 225 asteessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes palat ovat napakan kypsiä. Anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneet juurekset ja pilkottu omena juustokuutioihin ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Jaa rucolanlehdet annoslautasille ja lisää juusto-juuressalaatti päälle. Mausta sormisuolalla ja mustapippurirouheella. Viimeistele annokset paahdetuilla pistaasipähkinöillä. Tarjoa juusto-juuressalaatti heti esimerkiksi alkuruokana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton