Marjahyytelö ja vaniljakermavaahto

Ruokavisa, loppukilpailu, Mertalan yhtenäiskoulu, kuva Jussi Ulkuniemi
Resepti on Mertalan yhtenäiskoulun menusta Ruokavisan loppukilpailusta 2013.

4 dl hyvänmakuista mustaherukkamehua
1 dl hyytelösokeria (marjahyytelöiden ja kiilteen valmistamiseen tarkoitettua)
2 dl kokonaisia kotimaisia pakastemansikoita
2 dl kotimaisia pakastevadelmia
1 dl kotimaisia pakastemustikoita

  1. Sulata mansikoita hiukan mikrossa. Viipaloi ne kohmeisina kauniiksi viipaleiksi. Annostele marjat annosjälkiruokakulhoihin.
  2. Laimenna mehu ohjeen mukaan tiivisteestä. Kiehauta mehu. Lisää sekoittaen hyytelösokeri ja jatka sekoittamista, kunnes hyytelösokeri liukenee ja liemi kirkastuu.
  3. Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle. Hyydytä jääkaapissa.
  4. Koristele hyytyneet jälkiruoat  vaniljakermavaahdolla.

Koristeluun vaniljakermavaahtoa:

 

1 dl kuohukermaa

½ rkl sokeria

1 tl vanijasokeria

  1. Lisää kerman joukkoon sokerit. Vaahdota kerma  pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Annostele lusikalla tai pursota pursotinpussin avulla kaunis ruusuke koristeeksi.

Resepti: Mertalan yhtenäiskoulun loppukilpailujoukkue, Ruokavisa 2013.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Jäädykkeet ja hyydykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton