Merelliset tuulihatut

merelliset tuulihatut, tuulihatut, suolainen leivonta
Tuulihattuihin sopii niin makeat kuin suolaisetkin täytteet.

noin 40 pientä tuulihattua

Taikinaan
100 g voita tai margariinia
2 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Mätitäytteeseen
2 dl smetanaa
1 dl kermaviiliä
1 rkl mätiä
2 munaa
ruohosipulia silputtuna

Lohitäytteeseen
100 g tuorejuustoa
150 g kylmä- tai lämminsavulohta
1 tl sitruunapippuria
ripaus chilijauhetta
ruohosipulia silputtuna
1 dl vispikermaa

Kiehauta kattilassa rasva ja vesi. Lisää joukkoon vehnäjauhot kerralla. Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Lisää haaleaan taikinaan munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

Nostele taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua 15 ensimmäisen paistominuutin aikana. Jäähdytä valmiit tuulihatut peittämättöminä.

Mätitäytettä varten keitä kananmunat ja jäähdytä ne. Leikkaa kananmunat pieniksi paloiksi. Vaahdota smetana, lisää joukkoon kermaviili, silputtu ruohosipuli ja mäti. Sekoita lopuksi kananmunapalat varovasti joukkoon.

Vatkaa lohitäytteen tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon kala, mausteet ja silputtu ruohosipuli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lopuksi seokseen.

Leikkaa tuulihatusta yläosa irti ja annostele täytteitä alaosaan. Laita lopuksi yläosa hatuksi ja koristele tillin oksalla.

 

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat
Erityisruokavalio: