Mintulla maustettu hernesosekeitto ja palvilammastartar

Resepti 6 hengelle alkuruokana

Hernesosekeitto

1 kpl keltasipulia
1 kpl valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
8 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
3 oksaa mintunlehtiä
400 g pakasteherneitä
(1 dl kuohuviiniä)
suolaa ja valkopippuria myllystä

Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne kevyesti kattilassa rypsiöljyn kera. Lisää kasvisliemi ja keitä hetki, jotta sipuli kypsyy. Lisää kuohukerma, herneet ja mintunlehdet. Soseuta tehosekoittimessa ja lisää kuohuviini. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Keiton voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

Palvilammastartar

150 g palvattua lampaanpaistia
2 dl smetanaa
2 rkl ruohosipulia
1 rkl kaprista
suolaa ja mustapippuria myllystä

Vatkaa smetana vaahdoksi. Hienonna palvilammas, ruohosipuli ja kaprikset. Lisää smetanan joukkoon . Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile keiton kera.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: