Monisiemen-näkkileipä Paraistenseudun koulun tapaan

Ohje on Paraistenseudun koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

2dl ruisjauho
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
2 rkl kasvisöljyä
4 dl lämmintä vettä

Sekoita kaikki kuivat aineet ja tee niiden keskelle kuoppa, johon kaadat öljyn ja lämpimän veden.
Sekoita kaikki keskenään ja anna turvota n. 5 minuuttia.
Painele uunipellille tasaiseksi levyksi.
Paista ensin 200- asteessa 10 minuuttia.
Leikkaa taikina paloiksi (jos haluat paloina).
Jatka sitten kypsyttämistä n. 30–40 minuuttia 175- asteessa.
Jos leivän pinta alkaa tummua voit ottaa virran pois päältä aikaisemmin ja antaa leivän kypsyä jälkilämmöllä

Ohje: Paraistenseudun koulu, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Leivät ja sämpylät
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton