Muna-juustosalaatti

1 ruukku jää- tai tammenlehtisalaattia
1 ruukku rucolasalaattia
1 paprika
1 rs kirsikkatomaatteja
4 munaa
2 rkl kapriksia
pala (100 g) parmesan-juustoa
rouhittua mustapippuria

Kastikkeeseen
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa

Keitä kananmunat puolikoviksi tai koviksi. Pane munat kattilaan kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä hiljalleen poreilevassa vedessä 6-8 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori ja lohko munat.

Huuhtele ja valuta salaatit. Suikaloi paprika ja puolita kirsikkatomaatit. Höylää parmesan-juusto viipaleiksi.

Revi salaatit laakealle lautaselle ja ripottele päälle paprikasuikaleet, kirsikkatomaatit ja kaprikset. Asettele päälle munalohkot ja parmesan-juustolastut. Rouhi päälle mustapippuria.

Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada muna-juustosalaatin päälle tai tarjoa erikseen.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kananmunaruuat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton