Pohjaan
80 g (11) kaurakeksejä
25 g voita tai 0,25 dl juoksevaa margariinia
Täytteeseen
8 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl laimentamatonta, sokeroitua mustaherukkamehua
200 g (4 dl) mustaherukoita
1 tlk (2 dl) maitorahkaa
3 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
Kiilteeseen
2 liivatelehteä
1 dl laimentamatonta, sokeroitua mustaherukkamehua
0,25 dl mustaherukkalikööriä
Koristeluun
tuoreita mustaherukoita
herukanlehtiä
Pane irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperiarkki, paina reunus paikoilleen ja lukitse. Voitele pohjapaperi ja vuoan reunat. Leikkaa ylimääräinen paperi pois vuoan ulkopuolelta.
Murskaa keksit ja sekoita muruseokseen sulatettu voi tai juokseva margariini. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti ja siirrä vuoka jääkaappiin.
Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja sulata siihen puserretut liivatteet. Lisää mustaherukkamehu ja anna seoksen jäähtyä sekoitellen.
Yhdistä marjasose ja rahka ja kääntele joukkoon kermavaahto sekä mehu-liivateseos. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Liota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä, puserra ja sulata tilkkaan kuumaa mehua. Lisää loppu mehu ja likööri. Valuta seos hyytyneen kakun päälle.
Peitä vuoka ja siirrä mustaherukka-rahkahyytelökakku jääkaappiin, kunnes kiille hyytyy. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele runsaasti tuoreilla marjoilla tai herukkatertuilla ja herukanlehdin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry