Mustikka-minttujäätelö Vesalan yläasteen tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, Mustikka-minttujäätelö
Ohje on Vesalan yläasteen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

Jäätelö:
2 dl kuohukermaa
4 munankeltuaista
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
3 dl mustikoita
tuoretta minttua maun mukaan

Soseuta mustikat sauvasekoittimella huolellisesti. Voit lisätä joukkoon hieman maitoa, jolloin soseuttaminen helpottuu.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja laita odottamaan jääkaappiin.

Vatkaa munakeltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahdon joukkoon maito. Lisää kermavaahto, mustikkasose ja hienonnettu minttu. Sekoita aineet esimerkiksi talouskaapimella hyvin keskenään.

Asenna jäätelökone toimintavalmiuteen ja kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen koneen käydessä. Anna koneen pyörittää massaa koneen ohjeen mukaisesti, kunnes jäätelö kiinteytyy.

Tarvittaessa voit laittaa jäätelön pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Asettele jäätelöstä palloja lautaselle ja koristele kauralastuilla.

 

Kauralastut:
50 g margariinia
1 dl sokeria
2 dl pikakaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Pane uuni kuumenenmaan 200 asteeseen.

Sulata rasva teräskattilassa. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kädenlämpöiseen rasvasulaan muut aineet. Nosta kahdella lusikalla pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle.

Paista uunin ylätasossa 5-10 min. 

Ohje: Vesalan yläasteen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton