Mustikkatartaletit

Ruokavisa, loppukilpailu, Vinkkilän koulu, kuva Jussi Ulkuniemi
Resepti on Vinkkilän koulun menusta Ruokavisan loppukilpailussa 2013.

pohja

3 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
tilkka vettä

  1. Voi, sokeri ja jauhot nypitään hienoksi muruksi. Lisätään kananmuna ja tilkka vettä. Sekoita taikina sileäksi, vältä vaivaamista. Jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kauli jäähtynyt taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 6 mm paksuiseksi. Leikkaa taikinasta hieman reilun kokoiset palat ja asettele varoen vuokiin. Siisti reunat veitsellä.
  3. Paista pohjia 200 asteessa noin 7 minuuttia. Jäähdytä pohjat ritilällä, jotta niistä tulisi rapeat.

kreemi

2 ½ dl täysmaitoa
3 rkl sokeria
1 vaniljatanko
3 kananmunan keltuaista
3 rkl sokeria
½ dl vehnäjauhoja

  1. Vatkaa kattilassa maito ja sokeria keskenään. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet ja kuori. Kun seos kiehuu, ota se levyltä ja poista vaniljatangon kuori.
  2. Keltuaiset, sokeri ja siivilöity vehnäjauho vatkataan sekaisin. Kaada samalla vatkaten keltuaisseokset joukkoon maitoseos. Kuumenna seosta hiljalleen kunnes saostuu. Jäähdytä.

päälle

100 g mustikoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä

  1. Keitä hyytelösokerista ja vedestä kiille.
  2. Kokoa tartaletit.

Resepti: Vinkkilän koulu, Ruokavisan loppukilpailu 2013.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen