Omena-hunaja-blondies Lyseonmäen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, omena-hunaja-blondies
Ohje on Lyseonmäen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

Blondie-pohja:
150 g voita
100 g valkosuklaata
1 dl juoksevaa hunajaa
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja

Päälle:
5 pienehköä omenaa
hunajaa
kanelia

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä, hunajaa ja kanelia

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä, jäähdytä hetki ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen hunaja, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot. Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 25 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan.

Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut taikinan päälle. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele kanelia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin viilentymään.

Leikkaa kylmänä neliöiksi. Tarjoile vaniljajäätelön, hunajan ja kanelin kera.

Ohje: Lyseonmäen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: