Omenahyytelö (luomu)

omena, omenahyytelö, omenamalja, luomu
Kanelikerma kruunaa omenaisen jälkiruuan.

6 annosta

4 pientä omenaa*
1 rkl sitruunamehua*
5 liivatelehteä
6 dl omenamehua*
1 dl sokeria*

Koristeluun

1 dl kuohukermaa*
1/2 dl sokeria* tai maun mukaan
1-2 tl kanelia*

Tähdellä (*) merkittyjä on saatavilla luomuna.

Laita liivatelehdet väljään, kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.

Mittaa pieneen kattilaan noin 2 desiä mehua ja sokeri. Kuumenna ja lisää joukkoon liivatelehdet. Sekoita, kunnes liivatteet liukenevat. Kaada seos kylmän mehun joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada pieni määrä mehuseosta kuuden jälkiruokamaljan pohjalle. Nosta ne hetkeksi jääkaappiin.

Kuori omenat halutessasi ja kuutioi ne. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Nosta palat jälkiruokamaljoihin.

Valuta päälle loput mehuseoksesta. (Jos seos on ehtinyt jähmettyä, lämmitä sitä hetki kattilassa). Peitä maljat kelmulla ja nosta hyytymään jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi.

Tee kanelikerma. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja kaneli. Jatka vatkaamista vielä hetki. Tarjoile hyytelöt kanelikerman kera.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Jäädykkeet ja hyydykkeet
Erityisruokavalio: 
Munaton