Omenainen lettuyllätys

omenainen lettuyllätys, omena, letut, ohje
Aamulta jäänyttä puuroa ei kannatta heittää pois, vaan sen voi hyödyntää esimerkiksi lettutaikinaan.

Lettuihin
1,5 dl manna- tai kaurapuuroa
3 munaa
3 dl maitoa
1 dl omenamehua
2 - 2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
0,5 dl sulatettua voita tai margariinia
1 tl kanelia
0,5 tl leivinjauhetta

Paistamiseen
öljyä, margariinia tai voita

Täytteeseen
4 - 5 (n. 500 g) hapahkoa omenaa
2 dl kermaviiliä
3 - 4 rkl fariinisokeria
kanelia

Sekoita lettuainekset taikinaksi ja anna turvota tunnin verran. Paista lättyset pannulla rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Tarjoa omenatäytteen tai sokerin ja kanelin kera.

Kuori ja raasta omenat. Jos omenat ovat kovin mehukkaita, valuta raasteesta mehua pois. Sekoita omenaraaste kermaviilin joukkoon. Mausta fariinisokerilla ja kanelilla.

Nostele täytettä kylmille letuille, kääri rullalle ja tarjoile.

Ohjeet: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Ohukkaat ja paistokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen