Omenaleipä

omena, omenaleipä, leivonta, omenasato
Omenaleipä on herkullinen tapa käyttää omenasatoa pois.

8 kappaletta

1 l vettä
2 pkt (100g) hiivaa
8 omenaa
1 tl suolaa
1,3 - 2 kg vehnäjauhoja
0,5 -1 dl siirappia
1 dl öljyä

Kuori ja raasta omenat raasteeksi. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola, siirappi ja omenaraaste. Lisää jauhoja vähitellen.

Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa, ennen viimeistä jauhoerää.  Anna kohota peiteltynä ja lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Leivo taikinasta leipiä ja laita kohoamaan noin 45 - 60 minuutiksi. Paista kohotetut omenaleivät 225 asteessa noin 40 minuuttia.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Leivät ja sämpylät
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton