Paahdettua ankanrintaa ja appelsiini-neilikkakastiketta

Appelsiini-neilikkakastike:
0,5 dl punaviinietikkaa
2 dl punaviiniä
4 dl demi-glace kastikepohjaa
2 kokonaista neilikkaa
2 kokonaista mustapippuria
1 pieni porkkana
1 pieni keltasipuli
0,5 appelsiinin kuorta
suolaa
(maizenaa)

Kuori porkkana ja sipuli, pilko ne reiluiksi paloiksi. Kuumenna tyhjä kattila levyllä. Kaada etikka kattilaan ja anna sen kiehahtaa ja haihtua puoleen. Lisää punaviini kattilaan ja haihduta sekin noin puoleen. Lisää demi-glace, juurekset sekä neilikka ja pippuri. Annakastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Ota kattila pois liedeltä, raasta joukkoon appelsiinin kuori ja anna kastikkeen maustua kannella peitettynä 15 minuuttia. Siivilöi, lisää suola ja suurusta tarvittaessa maizenalla.

Ankanrinta:
600 g ankanrintaa
suolaa
mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.  Viillä ankanrinnan rasvapuolelle terävällä veitsellä ristikko.

Laita ankanrinnat kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin ja levy päälle. Anna paistinpannun kuumentua rauhassa ja rasvan sulaa. Kaada rasvaa välillä pois pannulta. Kirkkaan rasvan voi ottaa talteen ja sitä voi käyttää voin sijaan paistamiseen. Rasva hyytyy kylmässä valkoiseksi. Anna pannun kuumentua ja ankanrinnan pinnan paahtua kullanruskeaksi. Käännä rinta ja paahda kevyesti joka puolelta.

Laita ankanrinnat uunivuokaan ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 58 astetta (noin 15 minuuttia.) Ota rinnat pois uunista ja kääri folioon, anna vetäytyä 15 minuuttia.

Tarjoile appelsiini-neilikkakastikkeen ja esimerkiksi haudutettujen papujen kera.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Maidoton, Munaton