Paahdetut uunikasvikset

paahdetut uunikasvikset, paahdettu, kasvikset, lisäke
Uunikasvikset ovat oiva lisäke niin kalalle kuin lihalle.

2 punajuurta
2 porkkanaa
2 sipulia (puna- ja keltasipuli)
1 kesäkurpitsa
2 - 3 perunaa
puolikas lanttu
3 rkl rypsiöljyä
suolaa
pippuria
1 rkl kuivattuja yrttejä

Kuori punajuuret, porkkanat, sipulit ja lanttu. Lohko melko isoiksi paloiksi. Pese kesäkurpitsa ja perunat ja paloittele isoiksi lohkoiksi. Mittaa öljy laakeaan uunivuokaan, lisää kasvikset ja pyöräytä sekaisin. Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja yrttimausteseoksella. Sekoita.

Kypsennä kasviksia 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes uunikasvikset ovat kypsiä. Kääntele kerran paahtamisen aikana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton