Pähkinäinen perunalaatikko

n. 1,5 kg (n. 13) perunaa (jauhoinen lajike)
150 g margariinia tai voita
7 dl perunoiden keitinlientä
2 tl muskottipähkinää
1,5 - 2 tl suolaa
0,5 dl siirappia
1,5 dl manteli- tai pähkinärouhetta

Pinnalle
mantelijauhetta
margariini- tai voinokareita

Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta keitinvesi talteen.

Soseuta perunat. Lisää margariinia tai huoneenlämpöistä voita ja keitinlientä niin, että saat aikaan löysän soseen. Mausta sose muskottipähkinällä, suolalla ja siirapilla. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinärouhe.

Siirrä sose voideltuun uunivuokaan ja painele pintaan kuvioita lusikan avulla. Ripottele laatikon päälle mantelijauhetta ja muutama margariini- tai voinokare. Paista perunalaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton