Pähkinälastut

30 kappaletta

2 munaa
1 dl fariinisokeria
2 ps (160 g) hasselpähkinärouhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon juokseva margariini. Sekoita pähkinärouhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.

Nostele taikinaa kahden teelusikan avulla pellille. Jätä pikkuleipien väliin leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin ylimmällä tasolla 6 - 8 minuuttia. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä tasaisella alustalla.

Vinkki: Jos haluat lastuista kaarevia, irrota ne varovasti lastalla leivinpaperista heti paistamisen jälkeen ja siirrä kaulimen, pullon tai juomalasin päälle jäähtymään. Ota pähkinälastut pois vasta täysin jäähtyneinä

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Pikkuleivät
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen