Pähkinämäen perunat Vantaankosken koulun tapaan

Ohje on Vantaankosken koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

8 perunaa
4 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl korppujauhoja

Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Pese ja kuori perunat.
Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi, mutta ei pohjaan saakka.
Asettele perunat uunipellille viipaloitu puoli ylöspäin ja voitele niitä öljyllä.
Paista uunin keskitasossa 40 min. siten, että voitelet perunoita öljyllä vielä kertaalleen.
Ota perunat uunista ja mausta suolalla ja pippurilla. Voitele vielä kerran öljyllä ja ripottele päälle korppujauho.
Paista vielä n. 10min., kunnes perunat ovat pinnalta kullanruskeita. Kypsyyttä voi kokeilla cocktail-tikulla.

Ohje: Vantaankosken koulu, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton