Paistettu ahven ja suppilovahveromuhennos Vantaankosken koulun tapaan

Ohje on Vantaankosken koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

4 kpl ahvenfileitä
¾ dl ruisjauhoja
tuoretta tilliä
suolaa
paistamiseen voita

Hienonna tilli.
Sekoita ruisjauhot, hienonnettu tilli ja suola lautasella.
Kääntele ahvenfileet ruisjauhoseoksessa ja paista voissa n. 2min. molemmilta puolilta.
Koristele tillillä.

Suppilovahveromuhennos
1 tlk suppilovahveroita
1 pieni sipuli
1 rkl voita
2 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
mausteita:
tuoretta ruohosipulia
tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Paista sienet pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota sekoitellen. Kun sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita.
Lisää maito. Keitä n.3 minuuttia. Jos muhennos on liian sakeaa, lisää hiukan maitoa ja kuumenna. Mausta.

Tarjoa pähkinämäen perunoiden ja timjami-hunaja-porkkanoiden kera.

Ohje: Vantaankosken koulu, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton