Paistetut silakat ja punajuurikastike Paraistenseudun koulun tapaan

Ohje on Paraistenseudun koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

600 g silakoita
½ dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
4 rkl kasvisöljyä paistamiseen

Perkaa kalat, jätä selkäruoto paikoilleen. Huuhtele kalat.
Kääntele kalat jauhoissa, joissa on suola ja pippuri.
Paista kalat molemmin puolin kasvisöljyssä.

Punajuurikastike
200 g kokonaisia etikkapunajuuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Pilko punajuuret. Lisää joukkoon tuorejuusto.
Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi

Tarjoa hunajajuuresten kera.

Ohje: Paraistenseudun koulu, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton