Parsasalaattia currymajoneesin kera

parsa, parsasalaatti, currymajoneesi, kasvisruuat
Talvisin tämän salaatin voi valmistaa säilötystä parsasta, keväällä taas tuoreesta.

Salaattiin
300 g suikaloitua jäävuorisalaattia
200 g valutettua ja pilkottua tankoparsaa
100 g sulatettuja ja pilkottuja vihreitä pakastepapuja
pala (50 g) pestyä ja renkaiksi leikattua purjosipulia
3 keitettyä munaa lohkoiksi leikattuina
ruohosipulia hienonnettuna

Currymajoneesiin
2 rkl ruokaöljyä
1,5 tl currya
3 rkl majoneesia
1 rkl kermaviiliä
2 tl sitruunan mehua
yrttisuolaa

Kokoa salaatin raaka-aineet kerroksittain tarjoilukulhoon ja koristele ruohosipulilla.

Kuumenna curry kevyesti öljyssä pannulla ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoa parsasalaatin kanssa.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen