Pieni lohipatee

350 g lohi- tai kirjolohifileetä
0,5 tl suolaa
2 munaa
1 dl kuohukermaa
0,5 rkl chilikastiketta
0,5 rkl tomaattisosetta
1 rkl perunajauhoja
ripaus valkopippuria
1 rkl hienonnettua tilliä

Väliin
100 g kylmäsavustetua kirjolohifileetä
1 rkl hienonnettua tilliä

Koristeeksi
25 g kylmäsavulohiviipaleita
tilliä

Nypi lohifileestä ruodot ja poista nahka. Leikkaa filee sentin levyisiksi viipaleiksi ja sen jälkeen viipaleet paloiksi. Hienonna kala monitoimikoneessa suolan kanssa hienoksi. Lisää koneen käydessä munat yksitellen ja sen jälkeen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada puolet seoksesta leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Hienonna kylmäsavulohi pieneksi silpuksi ja hienonna tilli. Nostele kylmäsavulohi ja tillisilppu lohiseoksen keskelle pateen ”sydämeksi”. Levitä päälle loppu massasta. Kypsennä patee uunipannussa vesihauteessa 175 -asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes seos on kiinteytynyt. Kumoa patee tarjoiluvadille ja koristele kylmäsavulohiruusukkeilla ja tillillä. Tarjoa sitruuna-viinikastikkeen ja yrttisten veneperunoiden kanssa.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton