Pihlajanmarjagraavattu lahna

Lahna
Hapokas pihlajanmarja sopii mainiosti graavaukseen. Kokeile myös muille kaloille!

1 kg fileoitua lahnaa
30 g merisuolaa
ripaus (5 g) sokeria
12 murskattua valkopippuria
100 g murskattuja pihlajanmarjoja mehuineen
tillin varsia

Kurkkulisäkkeeseen
50 g tuoretta kurkkua kuutioituna
1 rkl ruohosipulia silputtuna
mustapippuria
erilaisia salaatteja
retiisiä
friteerattua sipulia

Puhdista ja pese pihlajanmarjat. Graavaa lahna normaaliin tapaan. Levitä suolan, sokerin ja pippurin päälle marjaseos sekä lopuksi tilli. Anna suolaantua vuorokauden ajan. Viipaloi lahna tarjolle.

Viimeistele annos kurkkulisäkkeellä, salaatinlehdillä, retiiseillä ja friteeratulla sipulilla. Voit tarjota lisäksi erilaisia salaatteja.

 

Kuva: Pro Kala

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton