Pihlajanmarjahillo

pihlajanmarja, pihjanlanmarjahillo, pihlaja, hillo
Tämän hillon marjat löytyvät melkein jokaisen pihalta.

1 kg pakkasen puremia pihlajanmarjoja
4 - 5 dl vettä
700 g (8 dl) sokeria
(vanilja- tai kanelitanko)

Puhdista ja huuhtele marjat hyvin. Keitä marjoja vedessä kannen alla kunnes ne alkavat mennä rikki. Lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan ja sekoita niin kauan, että sokeri on sulanut. Keitä hiljalleen noin 20 - 30 minuuttia. Kuori vaahto pois.

Jos haluat pihlajanmarjahilloon lisämakua, pane joukkoon kiehumaan vanilja- tai kanelitanko. Täytä puhdistetut ja kuumennetut tölkit ääriään myöten ja sulje heti.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton