Pinaattipannarit

2 munaa
1 ps (150 g) pakastepinaattia
1 dl ruokajogurttia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl basilikaa
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
öljyä paistamiseen

Kaada pinaattipalat kulhoon ja sulata mikroaaltouunissa. Vatkaa joukkoon ruokajogurtti, kananmunat, öljy, basilika, suola ja mustapippuri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Taikinasta tulee paksua.

Kuumenna lettupannulla pieni tilkka öljyä. Annostele taikina pannun syvennyksiin ruokalusikalla (1 rkl / 1 pikkupannari) ja tasoita. Pannarit kohoavat paistamisen aikana. Paista miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia molemmin puolin.

Nauti pinaattipannarit lämpimänä välipalana esimerkiksi jogurttinokareen ja savulohen tai palvikinkun kanssa.

Ruokaryhmä: 
Iltapalat, Välipalat
Ruokalaji: 
Erityisruokavalio: