Piparileivokset

5 annosta

10 paksua piparkakkua

Täytteeseen
1 tlk (2,5 dl) kinuskilla maustettua kuohukermaa
1 dl mustaherukkasosetta (pakaste, à 200 g)

Kastikkeeseen
mustaherukkasosetta
2 rkl siirappia

Vatkaa kinuskikerma kovaksi vaahdoksi. Sulata mustaherukkasose. Sekoita täytteen joukkoon huolimattomasti 2 rkl mustaherukkasosetta.

Aseta 5 piparkakkua annoslautasille. Pursota piparkakulle paksu rengas kinuskikermavaahtoa ja lusikoi keskelle mustaherukkasosetta. Paina toinen piparkakku täytteen päälle.

Pursota toinen kerros kinuskikermavaahtoa piparin päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin 5 tuntia, kunnes pipari on lusikoitavan pehmeää.

Lusikoi lautaselle kastikkeeksi mustaherukkasosetta ja viiruta piparileivokset siirapilla.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Rahkat ja vaahdot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen