Piparit

3 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssia
250 g margariinia
2 dl fariinisokeria
1 muna
2 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja

Kiehauta siirappi ja mausteet. Mausteet voit korvata piparkakkumausteella. Vaahdota ensin rasva ja sokeri ja vatkaa muna vaahtoon. Lisää tähän seokseen jäähdytetty siirappiseos ja jauho-soodaseos. Anna taikinan kovettua viileässä vaikka vuorokauden.

Kaulitse taikina ja ota muotilla pipareita leivinpaperille. Paista piparit 225-asteisessa uunissa rapeiksi. Taikinasta saadaan 140 tähteä tai sydäntä.

Lähde: Jaakko ja Petri Kolmonen

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Pikkuleivät
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen