Piparjuurikurkut

kurkku, pieparjuurikurkut, hölskykurkut
Piparjuurikurkut sopivat esimerkiksi kalan lisäkkeeksi.

4 cm:n pätkä piparjuurta
1,5 dl vettä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 punasipulia
1 kasvihuonekurkku

Kuori piparjuuren pala ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri ja piparjuuri. Kuori punasipulit ja leikkaa viipaleiksi. Lisää sipulit etikkaliemeen ja anna liemen jäähtyä.

Leikkaa kurkku ohuehkoiksi viipaleiksi ja siirrä lasitölkkiin. Kaada etikkaliemi päälle. Anna piparjuurikurkkujen vetäytyä jääkaapissa parin tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Säilykkeet, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton