Piparkakkuohukaiset omenahillokkeella

pipariletut, jouluohjeet, joulujälkiruoka
Lisäämällä lettutaikinaan talven mausteita, tulee tutusta jälkiruuasta helposti jouluisempi.

Ohukaisiin
6,25 d vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia
1,5 tl inkivääriä
1,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl neilikkaa
3 munaa
0,75 dl fariinisokeria
2,5 dl piimää
2,5 dl vettä
0,75 dl keitettyä kahvia
voisulaa

Omenahillokkeeseen
n. 500 g omenanpaloja
n. 200 g hillosokeria
(mausteeksi esimerkiksi kardemummaa tai raastettua inkivääriä)

Vatkaa keskenään munat ja fariinisokeri. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen piimä, vesi, kahvi ja voisula. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Lisää nämä kuivat aineet taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista pieniä ohukaisia. Tarjoa piparkakkuohukaiset omenahillokkeella.

Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Pane omenanpalat kattilaan ja keitä, kunnes palat ovat hieman pehmenneet. Lisää sokeri ja mausteet ja keitä hiljalleen vielä noin 10 minuuttia.

Säilö puhtaaseen lasipurkkiin ja tarjoa jäähtyneenä. Sokerin määrä riippuu lajikkeen happamuudesta. Keittoaika riippuu myös omenalajikkeesta. Pienet palat soseutuvat helposti, joten kannattaa varoa liikaa keittämistä.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Ohukkaat ja paistokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen