Porkkana-juustokeitto

Kasvissosekeitto, porkka-juustokeitto, porkkana, keitot
Mieltä lämmittävät keitot ovat lohturuokaa parhaimmillaan

2 porkkanaa
puolikas kesäkurpitsa
pala purjoa
1 tl öljyä
0,25 tl kurkumaa
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
50 g (viherpippuri)sulatejuustoa
0,5 dl perunamuusijauhetta
persiljaa

Pese, puhdista ja kuutioi porkkanat ja kesäkurpitsa. Halkaise purjo pituussuunnassa. Huuhtele ja viipaloi se.

Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen kurkuma. Lisää porkkanakuutiot ja kääntele niitä hetki kuumassa öljyssä.  Lisää vesi ja kasvisliemivalmiste. Keitä kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä. Lisää kesäkurpitsa, purjo ja kuutioitu juusto. Keitä hiljalleen vielä viisi minuuttia. 

Lisää keittoon lopuksi perunamuusijauhe ja koristele persiljalla.  Tarjoa porkkana-juustokeitto täysjyväleivän, margariinin ja rasvattoman maidon kanssa.

Vinkki: Voit korvata perunamuusijauheen kahdella suurella, jauhoisella perunalla. Lisää kuutioidut perunat keittoon heti aluksi ja anna kiehua rikki.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen