Normaali versio

Porkkana-ohralaatikko

400 g porkkanoita
2 dl vettä
0,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl vettä
5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
hienonnettua kirveliä

Pese porkkanat ja kuori ne mahdollisimman ohuelti. Keitä porkkanat tiiviin kannen alla pehmeiksi.

Valmista ohrapuuro keittämällä suurimot ensin vedessä 5 minuuttia ja sitten maidon kanssa noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä välillä pohjan kautta sekoittaen.

Soseuta porkkanat ja sekoita ja vispattu muna ohrapuuroon. Mausta seos suolalla, valkopippurilla, muskotilla ja kirvelillä. Ohenna massaa porkkanoiden keitinliemellä niin, että astiaa liikuteltaessa seos heiluu.

Kaada massa voideltuun uunivuokaan. Paista porkkanalaatikkoa 180-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia.

Ohje: Jaakko Kolmonen

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kasvisruuat
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton