Porkkanakakkua ja appelsiinilla maustettua tuorejuustoa

porkkanakakku, leivonta, porkkana, makea
Pokkanakakku on kahvipöydän klassikkoleivonnainen.

Porkkanakakku

4    kananmunaa
3 dl ruokosokeria
¼ dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoa
6 (n. 300 g) porkkanaa 
2 dl rypsiöljyä

Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat, ruokosokeri ja siirappi kuohkeaksi massaksi. Yhdistä kuivat aineet massan joukkoon. Lisää raastettu porkkana ja rypsiöljy joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen. Paista uunipellillä 30-40 minuuttia 200 asteessa.

Appelsiinilla maustettu tuorejuusto

250 g mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria
½ kpl appelsiinin kuori

Sekoita tomusokeri ja raastettu appelsiinin kuori mascarponejuuston joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes juusto ei ole enää valuvaa. Leikkaa porkkanakakusta pieniä paloja ja pyöräytä lusikalla kuula ppelsiinituorejuustoa kakkupalan päälle. Ylimääräisen kakun voi pakastaa.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset, Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: