Porkkanakuppikakut Vantaankosken koulun tapaan

Ohje on Vantaankosken koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

1 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/4 dl fariinisokeria
1 rkl siirappia (tumma tai vaalea sopii)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl porkkanaraastetta

KUORRUTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

KORISTELU
hasselpähkinärouhe ja saksanpähkinät

Nostele kaikki ainekset huoneenlämpöön, kuori ja raasta porkkanat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota muffinsivuoat esille.
Sekoita kananmuna, sokeri ja fariinisokeri keskenään. Lisää siirappi ja sekoita.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet ja öljy kananmuna-sokeriseokseen. Sekoita ja lisää porkkanaraaste.
nnostele taikina muffinsivuokiin. Parhaiten tämä onnistuu kaatamalla taikinaa kannusta suoraan muffinsipellille aseteltuihin vuokiin.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.
Valmista kuorrute vatkaamalla tuorejuusto notkeaksi ja lisäämällä hiljalleen tomusokeria samalla kuorrutteen jämäkkyyttä tarkkaillen ja makua testaten. Mausta vaniljasokerilla.
Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota tähtityllalla.
Koristele pähkinärouheella ja saksanpähkinöillä.

Ohje: Vantaankosken koulu, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen