Poro-leipäjuustosalaatti Kuulammen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, leipäjuustosalaatti
Ohje on Kuulammen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

100 g (1 kokonainen) jääsalaattia
100 g kurkkua
½ omena
n. 7 kpl kirsikkatomaatteja
100 g leipäjuustoa
50 g kylmäsavustettua poroa siivuina
½ dl jäisiä puolukoita

1.     Pese ja paloittele kasvikset. Tarvittaessa kuori omena ja kuutioi.

2.     Kuutioi leipäjuusto. Puolita poroleikkeleet puoliympyrän muotoisiksi ja rullaa.

3.     Kokoa salaattiainekset kerroksittain salaattikulhoon tai suoraan annoslautasille.

Salaatinkastike

3rkl rypsiöljyä
1 rkl omenamehua
1mm suolaa ja sokeria
1mm mustapippuria
ripaus basilikaa ja oreganoa

1. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset sekaisin ja pirskottele valmiiden salaattiannosten päälle.

Ohje: Kuulammen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton