Poropata Lapinjuustolla puolukkasurvoksen kera Napapiirin yläasteen tapaan

Ohje on Napapiirin yläasteen voittajamenusta Ruokavisan loppukilpailusta vuonna 2016.

400 g poronpaistia kohmeisena (kokoliha)
1½ rkl luomuvoita
1 sipuli
½ luomu lihaliemikuutio
1 rasia (100 g) kotimaisia siitakesieniä
1 dl vettä
3 mustapippuria
3 maustepippuria
2 kotimaista luomu porkkanaa
1 dl luomu ruokakermaa
½ rkl sokeria
ripaus suolaa
100 g leipäjuustoa
1 laakerinlehti
½ ruukku persiljaa

Leikkaa kohmeinen liha lastuiksi, jätä sulamaan hetkeksi.
Puhdista ja pilko sienet ja paista matalalla lämmöllä kunnes kaikki vesi on haihtunut.
Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat.
Ruskista liha pannulla voin kanssa, ja lisää silputut sipulit. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneitä.
Lisää sienet ja porkkanat, vesi ja lihaliemikuutio pataan. Mausta pippurilla, suolalla ja laakerinlehdellä. Anna hautua puolesta tunnista reiluun tuntiin.
Lisää lopuksi kerma ja paloiteltu lapinjuusto. Poista laakerin lehti.
Koristele persiljalla.

Puolukkasurvos

2 dl puolukoita
¼ dl sokeria

Survo puolukat ja lisää sokeri. Sekoita.

Tarjoa Lapin puikulasta tehtyjen Duchesse-perunoiden kera

Ohje: Napapiirin yläaste, Ruokavisa 2016

Maakunta: 
Lappi
Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton