Porsaan poskia, ryytiperunoita ja mallaskastiketta Lyseonmäen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, Lyseonmäen koulun pääruoka
Ohje on Lyseonmäen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

8 kpl possun poskea
1 porkkana
1 sipuli
maustepippuria (kokonaisia)
laakerinlehtiä
suolaa
n. 0,5 dl kotikaljauutetta
maissijauhoja

Keitä poskia vedessä niin, että vesivaahto nousee pintaan. ”Kuori” vaahto pois, ja huolehdi siitä, että posket peittyvät liemellä koko ajan.

Lisää porkkana, sipuli, maustepippuria, laakerinlehtiä, suolaa ja kotikaljauute. Keitä n. 1,5h, posket ovat valmiita kun haarukka uppoaa poskiin. Siilaa liemi, tarkista maku ja suurusta tarvittaessa maissilla.

Ryytiperunat:

8-12 perunaa
tuoreita yrttejä, esim. timjamia ja rosmariinia
öljyä
suolaa, pippuria

Kuori perunat ja leikkaa veneiksi. Sekoita keskenään yrttejä, öljyä sekä suolaa ja pippuria. Levitä perunat uunipellille ja levitä niille öljy-yrttiseosta. Paista kypsäksi uunissa, 200 astetta ja noin 30-45 minuuttia.

Ohje: Lyseonmäen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Munaton