Porsaanfilee-satayvartaat

possu, varras, satay, sataypossuvartaat
Sataymarinadi sopii hyvin porsaanlihalle ja antaa itämaisen vivahteen grillaukseen.

5-6 annosta

1 kg porsaan ulkofileetä
puisia varrastikkuja

Sataymarinadiin
1 sitruunan mehu
3 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna tai inkivääritahnaa
4 rkl maapähkinävoita
3 rkl soijaa
1 - 2 rkl chilikastiketta
2 tl seesamöljyä

Koristeluun
tuoretta rosmariinia
paahdettuja seesaminsiemeniä 

Leikkaa porsaanfilee pitkittäin noin sentin paksuisiksi levyiksi. Purista sitruunasta mehu, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Sekoita sataymarinadin aineet keskenään. Laita marinadi ja lihalevyt pussiin ja sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti lihan pintaan. Laita pussi jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.

Pujottele liotetut varrastikut jokaisen lihalevyn reunoihin ja keskelle. Tikkujen avulla on näppärä käännellä lihoja kypsennyksen aikana Kypsennä lihoja grillissä parilan päällä keskilämmöllä tai uunissa grillivastuksen alla noin 10-15 minuuttia. Sivele lihoja marinadilla kypsennyksen aikana.

Ripottele kypsien lihojen päälle seesaminsiemeniä ja tuoretta rosmariinia. Tarjoa porsaanfilee-satayvartaat paahdettujen sipulien kanssa.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton