Porsaanfilettä rusina-sipulihillokkeen kera

300 g porsaan sisäfileetä
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua maustepippuria
1,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Poista porsaanfileestä kalvot. Sekoita suola, kardemumma ja maustepippuri lautasella. Pyörittele filee huolellisesti mausteseoksessa. Kuumenna paistinpannu, lisää siihen rypsiöljy ja paahda filee hyvin joka puolelta.

Laita filee uunin kestävään astiaan ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 60 astetta C (noin 25-30 minuuttia). Ota filee uunista, kääri se folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Fileen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

Rusina-sipulihilloke:
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl puna- tai valkoviinietikkaa
0,5 dl valkoviiniä
1 dl vettä
4 oksaa tuoretta timjamia
0,5 dl hillosokeria
1 dl rusinoita

Kuori sipuli ja halkaise se pituussuunnassa. Leikkaa puolikkaat ohueksi veneeksi. Hienonna valkosipuli. Kuullota sipulit kattilassa miedolla lämmöllä rypsiöljyn kera. Lisää etikka ja anna sen hiukan haihtua. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jäähdytä, poista timjamin oksat ja tarjoile porsaanfileen kera.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Maidoton, Munaton