Punajuuri-fetasalaatti

4 (noin 350 g) punajuurta
n. 200 g fetajuustoa
1 ruukku rucolaa
0,25 dl balsamietikkaa
2 rkl kylmäpuristettua öljyä
suolaa
mustapippuria
0,5 dl hasselpähkinärouhetta

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Älä poista juurenpäätä ennen keittämistä. Jäähdytä, kuori ja viipaloi punajuuret. Viipaloi fetajuusto.

Asettele punajuuriviipaleita, fetajuustoa ja rucolaa vuorotellen laakealle vadille tai lautaselle.

Sekoita balsamietikka, öljy ja mausteet ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle vielä pähkinärouhetta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen