Punajuurikeitto

punajuurikeittio, punajuuri, keitto
Kevyttä vaihtelua jouluruuille tuo punajuurikeitto.

750 g punajuuria
1 (150g) palsternakka
200 g valkokaalia
1 sipuli
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
mustapippuria
1 l kasvislientä
1 hapan omena
maustamatonta jogurttia
juoksevaa hunajaa

Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi punajuuret ja palsternakka. Suikaloi kaali.
Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna kasvisliemi ja lisää kaikki kasvikset ja mausteet kattilaan. Kypsennä keittoa noin 20 minuuttia.

Lisää raastettu omena ja tarkista maku. Lisää kuuman keittoannoksen pinnalle jogurttia ja tilkka hunajaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Kasvisruuat, Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen