Punajuurisilakat

300 g nahattomia silakkafileitä

Etikkaliemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
6 dl kylmää vettä
2 tl suolaa

Sekoita vesi, etikka ja suola. Lisää nahattomat silakkafileet. Anna silakoiden kypsyä jääkaapissa 8 tuntia tai yön yli. Nosta silakat liemestä ja valuta hyvin.

Punajuurimarinadi:
50 g etikkapunajuuria
0,5 dl kermaa
0,5 dl majoneesia
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Hienonna punajuuret monitoimikoneessa tai maustemyllyssä. Lisää kerma, sokeri sekä suola ja soseuta vielä kevyesti.

Sekoita majoneesi ja punajuuriseos keskenään. Lisää hyvin valutetut silakkafileet. Lisää muutama pyöräytys mustapippuria myllystä ja anna silakoiden maustua punajuurimarinadissa 2-3 tuntia ennen tarjoilua. Punajuurisilakoiden lisäkkeenä voi tarjoilla keitettyjä perunoita ja ruisleipää.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton