Punajuurisosekeitto Vantaankosken koulun tapaan

Ohje on Vantaankosken koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

3 punajuurta
2 pientä perunaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
4 dl vettä
2 dl kaurakermaa
n. 2 tl tuoretta timjamia
n. 2 tl tuoretta ruohosipulia
n. 2tl tuoretta basilikaa
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
koristeluun: tuoretta timjamia

Pese, kuori ja pilko punajuuret ja perunat. Hienonna sipuli.
Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, älä ruskista. Lisää valkosipulit ja kuullota vielä hetki, varo polttamasta!
Lisää vesi, punajuuret ja perunat. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.
Lisää kaurakerma ja kiehauta.
Mausta keitto ja soseuta samettiseksi sauvasekoittimella.
Annostele kulhoon ja koristele timjamilla.

Keiton kaveriksi sopii hyvin siemennäkkileipä ja fetalevite.

Ohje: Vantaankosken koulu, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Keitot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton